Gespreksleider

Herken je dat de vergaderingen van je team een sleur zijn? Dat het vooral gaat over actielijstjes die niet af zijn? En dat jullie niet toekomen aan de echte onderwerpen of lastige gesprekken. Jullie team verliest zo energie en daarmee daadkracht.

Wil je graag; een vruchtbaar gesprek, een gesprek waarbij alle meningen worden gehoord? Meer rust in jullie gesprek? Ruimte en veiligheid om in openheid te overleggen?Dat jullie vanuit nieuwe mogelijkheden samen oplossingen zoeken? Samen de wijsheid eerder vinden?

De belangrijkste taak van mij als onafhankelijke gespreksleider is om ervoor te zorgen dat alle deelnemers de ruimte krijgen voor hun mening en visie. Daarnaast bied ik heldere domeinen en kaders waarbinnen er een besluit wordt genomen of met elkaar in gesprek wordt gegaan. Ik ben geduldig, verbaal en analytisch sterk. Gebruik vastgestelde stappen die het gesprek structuur geven. Ik neem jullie mee naar een constructieve uitkomst.

Sociocratie

De gesprekstechniek die ik gebruik komt vanuit het sociocratische beginsel, waarbij gelijkwaardigheid de basis is. Het helpt organisaties, groepen en teams besluiten te nemen met een sterk draagvlak. Er wordt in de uitvoering meer ingebracht, ingegrepen, meegedacht en verantwoordelijkheid genomen door het hele team.

Sociocratie is een bestuursvorm die uitgaat van gelijkwaardigheid van individuen. De naam komt van de Latijnse en Griekse woorden socius=medemens en kratein=regeren, en betekent zoveel als de medemens regeert.

Na een gesprek met mij als gespreksleider voel je:

  • Alsof de tijd is voorbij gevlogen. Doordat het boeiend blijft en we samen de diepte ingaan.
  • Je energiek! Samen heb je een duidelijk doel en heldere stappen vanuit nieuwe invalshoeken.
  • Dat je de ruimte en tijd hebt gekregen om jouw mening te laten ventileren en ook dat hier naar geluisterd wordt. Of dat je juist veel minder aan het woord bent in de vergadering en dit ook prima is.
  • Dat iedereen een actieve rol heeft als vanzelf, zonder druk hierop uit te oefenen.
  • Je geïnspireerd door alle nieuwe inzichten, optimale oplossingen en ideeën.
  • Je ervaart hoe het is je eigen overtuigingen los te laten en echt luisteren naar anderen.
  • Hoe het potentieel, expertise en perspectief van de individuen en de groep wordt aangesproken.

Lijkt je dat wat? Dan kom ik graag bij je langs als gespreksleider

Investering per dagdeel 597,-

Marije Akkerman

“Zonder aanwezig te zijn is Femke toch sturend. Mooi vanuit het gevoel gesproken en ons in goede banen geleid.”

Neem contact op met mij

Vul je gegevens in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt